HTML

Isa Schneider: Morfond ír, Morfond olvas...

A könyveimről. A www.isaschneider.hu honlapon megtekinthetőek. OLVASD EL ŐKET, NEM FOGOD MEGBÁNNI. A világról, amelyben élek. A képeimről. Lásd a honlapon. Rólam..., aki legalább is. Az ennivalókról. Mit írtak rólam mások. Mit írok másokról én.

Friss topikok

Linkblog

Képes versek és szobrok Erdélyből a Vármegye Galériában

Erdélyi impresziók a Várban

Két kiállítás is nyílt az Erdély Művészetéért Alapítvány szervezésében a Vármegye Galériában; kedden Képes versek – Képek-versek címmel a marosvásárhelyi Isa Schneider festményeiből, csütörtökön Vetró András kézdivásárhelyi szobrász munkáiból.

Isa Schneider negyven festményét állítja ki, és ezekhez kapcsolódva bemutatják a művész legújabb, 43 képes verset tartalmazó albumát. A képek legtöbbje tüzes színekkel készült virágokkal, gyertyával, macskával, mosolygó Nappal, Holddal és a nőről szól – mondta Csernitzy Mária művészettörténész, a kiállítás kurátora.

A galéria pincerészében Vetró András kézdivásárhelyi szobrászművész 30-35 szobra, kisplasztikája, fali bronz reliefje látható csütörtöktől. Vetró András 1948-ban született Temesváron, 1973-ban diplomázott a kolozsvári Szépművészeti Intézet szobrász szakán. Munkásságára nagy hatással volt Medgyessy Ferenc és Megyeri Barna.

A Vármegye Galéria mindkét kiállítása november 20-ig tart nyitva.

Rajtol a Webkastély verseny

komment

süti beállítások módosítása