HTML

Isa Schneider: Morfond ír, Morfond olvas...

A könyveimről. A www.isaschneider.hu honlapon megtekinthetőek. OLVASD EL ŐKET, NEM FOGOD MEGBÁNNI. A világról, amelyben élek. A képeimről. Lásd a honlapon. Rólam..., aki legalább is. Az ennivalókról. Mit írtak rólam mások. Mit írok másokról én.

Friss topikok

Linkblog

Tényleg, valakinek volt képe ma Magyarországon feltenni ezt a hirdetést. A világhálóra, hogy mindenki lássa. Mert a szöveg így folytatódik:

"Igen, masszázs, wellness étterem, kávézó, szépségszalon, jóga, szálloda, fogyás! Akár 90 százalékos kedvezménnyel! Szerezd meg MOST!!!" A mai hatvanéveseknek.

Ajjaj! Nagy bajban vagyok! Én ezekre nem tudnék jelentkezni. Még kedvezménnyel sem. Masszázsra és étterembe, szépségszalonba szállodába év tizedek óta nem jutott el az a nyugdíjas. Eleinte azért, mert nem volt ideje. Most azért, mert még a 90 százalék is felemésztené a havi nyugdíját! Kinek van ma Magyarországon annyi pénze, ha hatvan éves,  akinek erre telik? Jógázni lehet otthon is, fogyni nem igazán, mert sajnos az olcsóbb étel a szénhidrát... De persze, lehet, hogy ez a mai valóság, csak én folyton elmegyek mellette... meg aztán a mai hatvanéveseknek taknyuk-nyáluk egybefolyik, hogy még ki tudják húzni azt a pár évet, amikor tényleg jógázhatnak, mert lesz rájuk idő... Egyébre garantáltan nem lesz. Meg majd fogyni is tudnak, mert a számlák kifizetése után elég lesz talán tejre és kenyérre...

Van egy kávéházi élményem, a valamikor  a volt New York kávéházba hívtam meg reggelizni egy külföldi ismerősömet. A reggeli fejenként 5000 Forintba került: Csomagolt vaj, öt féle kis lekváros üveg, száraz, régi péksütemény és egy ugyanolyan kifli. DE KÁVÉT KÜLÖN KELLETT RENDELNI, az nem volt benne a reggeliben.

Tudom, valamiből meg kell élni.  De például lehetne dolgozni is... bár valamicskét... Reklám szöveget kiötölni, amelynek semmi köze nincs a valósághoz, nem olyan nehéz, de valahogy nem is olyan életszerű... Kíváncsi lennék: hányan jelentkeztek erre a hirdetésre. a hatvan évesek közül?

Ez a mai magyar valóság, kedves Hirdető. Illetve, bocsánat, ennek két éve. Azóta biztosan megdrágult. És talán már Önöknél is lejárt a 90 százalékos engedmény ideje...

Még jó, hogy a hirdetés nem terjed ki sem hatvan év alá, és -de jó!- hatvan év fölé sem, mert nagyon nagy bajban volnánk valamennyien!

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása