HTML

Isa Schneider: Morfond ír, Morfond olvas...

A könyveimről. A www.isaschneider.hu honlapon megtekinthetőek. OLVASD EL ŐKET, NEM FOGOD MEGBÁNNI. A világról, amelyben élek. A képeimről. Lásd a honlapon. Rólam..., aki legalább is. Az ennivalókról. Mit írtak rólam mások. Mit írok másokról én.

Friss topikok

Linkblog

 



Marosvásárhelyi és kézdi művész állít ki a Vármegye Galériában

Két kiállítás is nyílik az Erdély Művészetéért Alapítvány szervezésében a budapesti Vármegye Galériában; ma Képes versek – Képek-versek címmel a marosvásárhelyi Isa Schneider festményeiből, csütörtökön Vetró András kézdivásárhelyi szobrász munkáiból.

 

 Schneider negyven festményét állítja ki, és ezekhez kapcsolódva bemutatják a művész legújabb, 43 képes verset tartalmazó albumát. „A képek legtöbbje tüzes színekkel készült virágokkal, gyertyával, macskával, mosolygó Nappal, Holddal és a nőről szól” – mondta Csernitzy Mária művészettörténész, a kiállítás kurátora az MTI-nek. Az estet Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő nyitja meg, és Torday Teri színésznő olvas fel Schneider verseiből. A festőművész Marosvásárhelyen látta meg a napvilágot Schneider Izabella néven, gyermekkorában már rajzolt, festett, verseket írt, szülővárosában grafikusi diplomát szerzett, mégis az orvosi pályát választotta, és 32 éven át gyógyított. Manapság leginkább fest és ír, egyik kiadója választotta neki az Isa művésznevet. Magát orvos-írónak tartja. „Művész vagyok, de asszony is, szeretem a jó történeteket és amíg le nem írom, nincs nyugalmam” – olvasható a művésznő honlapján. Eddig több mint húsz különböző témájú könyve jelent meg, legutóbbi három regénye – a Kísértetek, rejtelmek, átkok, az Asszony ördögkeréken és Az orvosnők korán halnak – a nőkről szól.

komment

süti beállítások módosítása